torstai 21. huhtikuuta 2016

Darmstadt - Ingolstadt

Ennen Saksan reissun alkua kerroin Elinalle, että haluan nähdä Saksassa futismatsin, koska olen todella suuri jalkapallo fani ja Elina oli ehdotukseen hyvin positiivisella asenteella mukana. Siispä kun Saksaan päästyämme meiltä kyseltiin, mitä haluamme tehdä täällä, ilmaisin tietysti kiinnostukseni futismatsia kohtaan. Eräs ohjaajistamme sanoi vain, että ”will see – katsotaan”. Pari päivää siitä myöhemmin, päiväkodissa saimme kuulla eräältä työntekijältä, että hänen miehensä pelaa Darmstadtin edustusjoukkueessa (joka pelaa siis Saksan bundesliigassa, joka on Saksan korkein sarja ja yksi koko Euroopan kovimmista jalkapallo sarjoista). Hän kertoi, että saisimme häneltä liput lauantaina pelattavaan Darmstadt - Ingolstadt peliin ja emmekä ihan mitä tahansa lippuja, vaan VIP-liput ja vielä ihan ilmaseks Huh-Huh!

Lauantaina lähdimme siis kohti Darmstadtin keskustaa ja kohti jalkapallo stadionia. Huomasimme heti, kuinka paljon porukkaa stadionille päin oli matkalla. Stadionille päästyämme päätimme käydä ostamassa fanikaupasta itsellemme hiukan fanituotteita, jotta sopisimme ihmisjoukkoon. 


Kun pääsimme vihdoin istumaan paikoillemme, emme voineet uskoa kuinka mahtavat paikat meillä on. Kentälle oli matkaa noin 30 metriä ja vaihtopenkit olivat aivan edessämme. 


Yleisö oli aivan mahtava ja piti ääntä koko pelin ajan. Vuorotellen kuului lauluja katsomon eri osista. 

Peli oli erittäin viihdyttävä ja parasta tietenkin oli, kun kotijoukkue voitti kaksi nolla! Ihmiset stadionilla olivat todella iloisia ja onnellisia. 


Paluumatkalla puhuimme vaan Elinan kanssa, että olipas huikea kokemus ja pitää kyllä tulla vielä toinenkin kerta, jos se on vain mahdollista, lippuja on kuulemma tosi vaikea saada.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti