perjantai 15. huhtikuuta 2016

Ensimmäiset työpäivät

Maanantai

Maanantaiaamu lähti käyntiin aamupalalla, jonka jälkeen Laura, Tanja (toinen ohjaajamme) ja osa päiväkodin lapsista tuli hakemaan meitä kävellen. Tämä siitäkin huolimatta, että työmatka on n. 100m. Kun pääsimme päiväkodin porteista sisään, meitä odotti ihana yllätys:


Ensimmäinen työpäivä kului tutustuessa taloon ja lapsiin. Tutustuimme myös kolmanteen ohjaajaamme Florianiin. Meillä on kolme ohjaajaa, jotta aina kun tulee kysyttävää on joku, jolta kysyä. Nämä kolme ovat myös talon ainoat englantia puhuvat ihmiset päiväkodin johtajan lisäksi, vaikka talossa on yhteensä 12 työntekijää.

Päiväkodin tilat ovat mahtavat, laitetaan mahdollisesti kuvia myöhemmin. Ensimmäisestä päivästä ehkä päällimmäiseksi jäi mieleen se, kuinka paljon vietimme aikaa ulkona. Menimme ulos kymmenen aikoihin ja lapset saivat olla siellä koko päivän, lukuun ottamatta ruokailua.

Sain kukkia lapsilta, ihania!
Työpäivän jälkeen käytiin ostamassa prepaid-liittymät, koska ollaan eletty tähän asti ilman nettiä. Yllättävän vaikeeta älypuhelimen kanssa pärjätä, kun on tottunu et aina on netti käytettävissä. Ihan esimerkiks, kartta-sovellukset ei toiminu. Mikäs siinä, vieraassa maassa ilman karttaa… Onneks päiväkodissa on wifi. <3

Kävimme myöhemmin vielä kaupassa ja sieltä tarttui mukaan mansikat. Kaupan yhteydessä olevasta pienestä leipomosta ostettiin jonkin sortin leivos. Oli ihan superhyvää!  Sää oli taas mitä mahtavin, joten matkalla kotiin pysähdyttiin jäätelöbaariin ja ostettiin tötteröt. Aika herkutteluks meni tää reissu…

Tiistai

Tiistaina työpäivämme alkoi klo 8.30. Yhdeksältä lapset hakeutuivat kongin soitua omiin ryhmiinsä. Päiväkodissa on yhteensä 3 ryhmää. Menimme Jussin kanssa samoihin ryhmiin, missä olimme maanantaina olleet, Jussi Lohikäärmeisiin ja minä Perhosiin, kolmas ryhmä on nimeltään Karhut. Tämän jälkeen alkoi WORTREICH, eli sanaleikkitunti. Lapset harjoittelevat tuttuja ja uusia sanoja ikäryhmälle sopivalla tavalla. Ryhmiä on yhteensä viisi, mutta vain neljä oli paikalla, koska vanhimmat lapset olivat retkellä.

Mun ryhmä söi aamupalan yhdessä tän tuokion jälkeen, mutta Jussin ryhmä ei. Tämä on yksi suurimmista eroista suomalaiseen päiväkotiin. Lapset tuovat kotoaan aamupalan, joka syödään ”Bistrossa”, mikä on siis tila täytettynä pöydillä ja tuoleilla. Lapset saavat syödä aamupalan, milloin haluavat, mutta kuitenkin klo 7-11 välillä. Wortreichin jälkeen menimme pihalle, josta poistuimme vain syömään.Illalla haimme dönerit lähikebabista. Oli ihan sairaan hyvää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti