keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Darmstadt

Päiväkotimme johtaja halusi pitää meille turistikierroksen Darmastadtissa miehensä kanssa ja kertoa meille vähän sen historiasta. Olimme Elinan kanssa tietysti innoissamme ja halusimme lähteä kierrokselle. Pidämme erittäin paljon päiväkodin johtajasta, koska hän on erittäin mukava ihminen ja hän todella välittää päiväkodista, sen henkilökunnasta ja lapsista.

Niinpä lähdimme lauantaina aamupäivällä n. kello 11 kohti juna-asemaa, jossa olimme sopineet tapaavamme. Olimme vielä hieman väsyneitä edellisenä päivänä tehdystä Kölnin reissusta. Onneksi oli tosi aurinkoinen ja lämmin päivä.

 Menimme siis Darmstadtiin junalla. Matkalla saimme kuulla Darmstadtin historiasta ja siitä kuinka toisen maailman sodan aikana koko kaupunki oli pommitettu tuusan nuuskaksi muutamaa taloa lukuun ottamatta. Tämän takia kaupungissa näkee paljon uusia rakennuksia eikä vanhoja rakennuksia hirveästi ole, tuhoutuneita kohteita on myös restauroitu, kuten mm. St. Ludwigin kirkon katto.

Aloitimme kierroksemme päärautatieasemalta, josta päiväkodin johtajan mies kertoi hyvin lyhyesti odotellessamme raitiovaunua, joka veisi meidät Luisenplatzille. Luisenplatzilta lähdimme kävelemään kohti kaupungin kirkkoa, se oli upean näköinen. Kävimme myös paikallisen linnan sisäpihalla kääntymässä, jonka sisälle tai upeaan puutarhaan ei päässyt rakennustöiden takia. Tämän jälkeen suuntasimme kohti ”Hessisches Landesmuseum:ia”. Se oli kuitenkin suljettu, joten emme päässeet tutustumaan sisälle. Sen edessä oli parhaillaan käynnissä jonkinlainen kirpputori tapahtuma, mutta emme osallistuneet siihen.

Seuraava kohteemme oli ”Darmstadium”, joka on tiede ja kongressikeskus. Kurkimme ikkunoista sisään, sillä sekin oli suljettu, mutta näimme kuitenkin kaupungin vanhasta muurista pienen osan. Muuri oli ennen toista maailmansotaa ympäröinyt koko Darmstadtin. Sen jälkeen otimme suunnaksi Mathildenhöhen, jossa sijaitsi seuraava kohteemme ”Hochzeitsturm” eli vihkitorni. Rakennus on hauskannäköinen; se näyttää ulkoapäin siltä kuin kämmenen viisi sormea näkyisivät kämmen ulospäin. Tämä kohde oli auki, joten pääsimme tutustumaan siihen myös sisältä päin. Tornista näki hienosti koko Darmstadtin.
Tämä kuva on aikaisemmalta lyhyeltä "turistikierrokselta", jonka saimme Barbaralta. 
Kapeat rappuset kiemurteli niin, että melkein meni pää pyörälle.
Aivan tornin vieressä on upean näköinen venäläinen kirkko, missä emme kuitenkaan käyneet. Lähdimme kävelemään poispäin, mutta pysähdyimme vielä tähän.
Kun menee seisomaan tuohon aivan keskelle, kuuluu aivan uskomaton kaiku.
 Tämän jälkeen suuntasimme Darmstadtin ainoalle järvelle. Istuimme ravintolaan aivan järven laidalla ja pidimme kahvitauon, me emme kylläkään juoneet kahvia, koska oli niin kuuma ilma. Keskustelimme, kuinka pieneltä järvi näyttää Suomen järviin verrattuna. Kahvin jälkeen jatkoimme matkaa kohti Jugendstilbadia.

 
Jugendstilbad on siis kylpylä ja me ihastuimme paikkaan sen verran, että päätimme käydä siellä myöhemmin, jos vain aikaa löytyy. Seuraava kohteemme oli pieni museo ”vanhan kaupungin” muurilla. Saimme siellä hieman liian pitkän ja tylsähkön esittelyn vanhan kaupungin historiasta. Siellä oli kuitenkin todella hieno pienoismalli vanhasta kaupungista, joka tuhoutui täysin jossain sodassa.
 
Viimeinen kohteemme oli St. Ludwigin kirkko, jonka katossa oli upea” kaiken näkevä silmä”. Tämän jälkeen tiemme päiväkodin johtajan ja hänen miehensä kanssa erosivat, he lähtivät kotiin ja me lähdimme etsimään uutta ravintolaa, koska meille oli tullut kierroksen aikana kova nälkä.
Sunnuntaina kävimme tapaamassa tyttöä, jonka tapasimme koululla. Hän on tulossa vaihtoon Turkuun ensi syksynä. Vaihdoimme muutamia ajatuksia Suomesta ja Saksasta, sekä annoimme neuvoja hänelle Suomen matkaa varten. 


Vähiin käy päivät Saksassa, vajaa pari viikkoa jäljellä ja näyttökin alkoi jo tänään. Oh, how the time flyes ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti