maanantai 9. toukokuuta 2016

Tutustuminen kouluun lasten kanssa

Pääsin tutustumaan pikaisesti paikalliseen kouluun, kun päiväkotimme vanhimmat lapset lähtivät tutustumaan sinne. Lähdimme kohti koulua heti aamupiirien jälkeen. Lyhyen kävelymatkan jälkeen saavuimme koulun pihalle, jossa oli kova hulina kun lapsia juoksi joka puolella. Osa päiväkodin lapsista liittyi mukaan käynnissä oleviin jalkapallopeleihin ja osa lähti etsimään sisaruksia ja muita tuttuja. Kellojen soitua odotimme, että meidät tultiin hakemaan sisään.
Tutustuimme luokkaan 2B, jossa oppilaat ensin lukivat jotakin (en ymmärtänyt sanaakaan, vaikka saksan ymmärrykseni on parantunut huimaa vauhtia) ja tämän jälkeen päiväkodin lapset saivat esittää kysymyksiä heille. Kysymyksiä ei kumma kyllä ollut montaa, joten siirryimme kouluun tutustumisen seuraavaan vaiheeseen, Schultüten värittämiseen. Tämän jälkeen lähdimme kävelemään ripeästi kohti päiväkotia, koska sää oli muuttunut täysin aurinkoisesta kauniista aamusta hyvin sateiseksi päiväksi.


Koska en ymmärtänyt puheesta paljon mitään, enkä viitsinyt koko ajan häiritä aikuisia tulkkaaman minulle, päätin hyödyntää ajan ottamalla kuvia.
Käytäviä koristi oli tällaiset maalaukset.Tämä askartelu on selvästi jokin villitys täällä, olen nähnyt näitä jo useamman päiväkodin ja koulun ikkunassa.


Vierailu oli tosi lyhyt, mutta pääsin ainakin näkemään koulun. Opettaja ja lapset vaikuttivat tosi mukavilta. Lapset tietysti ihmettelivät, miksi en ymmärrä saksaa ollenkaan. Yksi ohjaajista päätti vastata  heille näin: "Ei ne siellä kaukana, kaukana, kaaaaaaukana Suomessa mitään saksaa osaa."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti