perjantai 15. huhtikuuta 2016

Torstai & Perjantai

Työpäivä alkoi tuttuun tapaan 8.30. Päivä oli hieman erilainen, sillä talossa oli kaksi synttärisankaria. Synttärit vietettiin eri tavalla kuin Suomessa.

6-vuotiaat saavat itse päättää, kuinka he viettävät synttäreitään päiväkodissa. Synttärisankari saa valita, viettävätkö synttäriä oman ryhmänsä kanssa vai muutaman parhaan ystävänsä kanssa. Synttärisankari saa valita myös kaikki pöytäliinat ja tuolit ja missä kukin vieras istuu. Synttärisankari saa valita millaiset kynttilät haluaa ja miten ne asetellaan. Päiväkodissa on siis muutamia vaihtoehtoja, joista lapsi saa valita mieleisensä. Synttärit ovat hyvin iso tapahtuma päiväkodissa.

Tässä suurin piirtein synttäreiden eteneminen:
  • Synttärisankari luki ketä oli paikalla aamupiirissä. Hän sai valita kaksi ystävää auttamaan tässä tehtävässä. Ystävät saivat avustaa pitkin synttäreitä.
  • Seuraavaksi heräteltiin krokotiili, joka siis jakaa tälle ryhmälle aina synttäreinä lahjat. Krokotiili nukkuu aina muuten, mutta herää synttäreillä.
  • Krokotiililla on aarrearkku, jossa on pussi, joka sisältää pieniä leluja, joista synttärisankari saa valita yhden. Aarrearkussa on myös ”isoja” leluja, joista hän saa valita myös yhden.
  • Seuraavaksi sytytettiin kynttilät. Synttärisankari sai itse sytyttää kynttilät.
  • Kynttilöiden sytytyksen jälkeen laulettiin synttärilaulu.
  • Seuraavaksi syötiin tarjolla olevia herkkuja: suolatikkuja, juustoa ja viinirypäleitä (nämä oli ilmeisesti kotoa tuotuja).
  • Herkuttelun jälkeen kynttilät puhallettiin sammuksiin.
  • Viimeiseksi tapahtui loppuhuipennus, joka on hieman vaikea selittää. Loppuhuipennukseen kuuluu ns. raketit (yritetään laittaa joitain kuvia ens viikolla kun on seuraavat synttärit).


Torstaina olimme vähän vähemmän aikaa pihalla, kuitenkin melkein koko päivä. Pihalla lapset saivat istuttaa perunoita. Heillä näytti olevan hauskaa. 
 

Iltapäivällä ruokailun jälkeen osa lapsista koitti tehdä puutöitä. He saivat kokeilla akkuporakoneen käyttöä. Lapset pitivät tästäkin paljon.
Illalla kävimme syömässä burgerit uudessa burgeripaikassa, jossa oli toinen englantia puhuva asiakaspalvelija tähän mennessä. Burgerit oli isoja, maukkaita ja HALPOJA.


Perjantaipäivä alkoi myös 8.30. Tämä päivä oli aivan erityinen päivä lapsille, tänään oli nimittäin kuvauspäivä. Lapset olivat pukeutuneet hyvin juhlavasti, yhdellä pojalla oli pikkutakki ja monella tytöllä juhlakengät ja mekot. Hiuksissa oli jos jonkinmoisia pinnejä ja pantoja. Koko talo ihan tärisi jännityksesta koko aamupäivän. Kuvaaja oli meidän mielestämme ihan MAHTAVA. Hän hullutteli lasten kanssa ja selitti koko ajan, mitä hän tekee, kun hän kokosi kuvausvälineitä.
Kuvauksen jälkeen lapset saivat yhden nallekarkin, tämä oli jokin tämän kuvaajan oma tapa. Lapset olivat ihan yhtä innoissaan kuvaajasta kuin mekin.
Tänään annoimme iltapäivällä lapsille vähän maistiaisia suomalaisesta salmiakista ja sisuista. Muutama lapsi piti karkeista tosi paljon, mutta suurin osa kävi sylkäisemässä karkit roskikseen. Meillä ja muilla työntekijöillä oli hyvin hauskaa, kun seurasimme lasten ilmeitä.Okei! blogi on nyt ajan tasalla, palaillaan kun taas keritään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti