torstai 28. huhtikuuta 2016

Vierailu koululla

Saimme mahdollisuuden vierailla koulussa, joka tekee yhteistyötä meidän koulun kanssa ja on yhteistyössä päiväkodin kanssa, jossa olemme töissä. Meitä pyydettiin Elinan kanssa kertomaan suomalaisesta koulusysteemistä ja omasta elämästämme koulussa. Niinpä teimme pikaisesti vaatimattoman 23 sivun PowerPoint esityksen englanniksi. Peace of cake ;) 

Niinpä perjantaina matkustimme Darmstadtiin koululle, jossa tapasimme englanninkielen opettajan. Kerroimme, että meillä olisi tällainen esitys ja hän oli innoissaan. Seuraavaksi esitelimme sen kolmelle eri luokalle. Kerroimme heille jotakin itsestämme ja isoimmista eroista, mitä olemme kahden viikon aikana huomanneet maidemme välillä. Esimerkiksi maidon juominen Suomessa ihmetytti heitä, koska he juovat yleensä ainoastaan pullotettua vettä, jossa on yleensä vielä hiilihappoja. Joku oppilaista taisi jopa heittää, että maito olisi epäterveellistä. 

Luokat olivat erittäin kiinnostuneita Suomesta ja PowerPoint esityksestämme. Heiltä tuli paljon kysymyksiä, kuten: ”Mitä olette tykänneet olla Saksassa?” ja ”Oletteko oppineet kieltä?”. Itsellä, kun en ole saksaa opiskellut kuin muutaman sanan ennen reissua, on muutamia uusia sanoja jäänyt mieleen, esimerkiksi ”warum” ja ”schneller!”. Warum tarkoittaa miksi ja tämä on jäänyt mieleen, koska lapset hokevat sitä lähes koko ajan, kun eivät ymmärrä, että en osaa kieltä. Schneller on jäänyt mieleen, koska keinussa pitää antaa aina kovempaa vauhtia. Tuntui, että joka luokka piti esityksestämme ja saimme myös Barbaralta suurta kiitosta esityksestämme.

Maanantaina suuntasimme taas koululle, sillä olimme saaneet taas kutsun sinne, mutta tällä kertaa eri opettajalta . Osallistuimme heidän uskontokasvatuksen tunneille, jossa teimme sukista käsinuket. Itselläni ei tuo käsitöiden teko ole vahvimpia puoliani , joten onnistuin tekemään, jopa vähän pelottavan näköisen nuken. Esitimme tunnin lopussa kaksi esitystä nukeilla eri raamatun kertomuksista. 
vasen by Jussi, oikea by Elina
Tunnilla oli hauskaa ja oli kiva osallistua heidän oppitunneilleen. Opettaja käänsi meille kaiken puhumansa englanniksi, jotta pysyimme kärryillä.  

Iltapäivällä yksi luokka oli järjestänyt meille mahtavan vastaanoton. He olivat leiponeet meille kakkuja ja keksejä ja tuoneet kaikkia muita herkkuja. 

Meille oli räätälöity tiukka 2,5 tunnin ongelma, johon kuului koulun tilojen esittely, saksalaisen koulujärjestelmän esittely ja kysymyksiä meille. Koulu oli vähän pienempi kuin meillä, mutta sieltä löytyi paljon samoja tiloja, kuten musiikkiluokka ja käsityöluokka. Meille esiteltiin myös saksalaista vastaavaa koulutusta. Meille esitettii paljon kysymyksiä Suomeen liittyen, mikä oli mukavaa. Osa oppilaista lupasi esitellä meille myös Frankfurtia, sitten kun sinne päin matkaamme.

Lauantaina menimme Elinan kanssa shoppailemaan isoon kauppakeskukseen Loop5, Weiterstadtiin, jossa ehdimme tutustua ainoastaan Primarkkiin (Elinaa ei meinannut saada sieltä pois). Siellä tapasimme sattumalta ainoat saksalaiset, jotka tunnemme. Kävimme syömässä heidän kanssaan ja tämän jälkeen jatkoimme myös illanviettoa heidän kanssaan. Sunnuntaina teimme kouluhommia ja otimme rennosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti